Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از باغ موزه هنر ایرانی، این نمایشگاه عکس‌هایی متفاوت از آلبوم‌خانه کاخ گلستان است که توسط عکاسان قاجار از جمله محمدحسن قاجار، عبدالله قاجار، ابراهیم، امیر قاجار و جمعی از دیگر عکاسان آن دوره در ایام سوگواری ثبت شده است.

۳۰ تصویر به نمایش‌درآمده از آلبوم‌خانه کاخ گلستان به محدوده‌ زمانی ۱۳۰۸ تا ۱۳۱۵ یعنی از دوره‌ ناصری تا مظفری مربوط می‌شود که در برخی از تصاویر دست‌خط «ناصرالدین شاه» دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجموعه، تصاویری از تعزیه یا شبیه‌خوانی به عنوان نمایشی آیینی - سنتی را شامل می‌شود که در آنها از تکنیک فتوگرافی (نقش کردن با نور) استفاده شده است، همچنین در آن یک تصویر استرسکوپی نیز به چشم می‌خورد.

در این عکس‌ها، تصاویری از تکیه‌های دولتی، اصناف و اشخاص نیز وجود دارد، از تکیه‌های دولتی می‌توان به «تکیه دولت» و «صاحبقرانیه» و از تکیه اصناف نیز می‌توان به «تکیه سیف‌الدوله» اشاره کرد. همچنین تکیه‌های «مجدالدوله» و «مویدالدوله» در این تصاویر در فهرست تکیه‌های اشخاص قرار می‌گیرند.

در دوره قاجار تکایا برای برگزاری مراسم مذهبی و بزرگداشت عزاداری امام حسین(ع) رونق فراوانی یافتند، چنان‌که هم اصناف و مردم عادی و هم شاهان قاجار سعی در برپایی تکیه‌ها داشتند. تعزیه و تعزیه‌خوانی از جمله مراسمی بود که در تکیه برگزار می‌شد، ساختن تکیه چنان در دوره قاجار گسترش پیدا کرد که حتی صاحب‌ منصبان و وزرا سعی می‌کردند در ساختن تکیه، نسبت به یکدیگر پیشی بگیرند.

نمایشگاه «با کاروان» از پنجم تا ۲۷ شهریور به صورت مجازی در اینستاگرام باغ موزه هنر ایرانی در قالب «هر روز یک اثر» به نشانی iamg_ir برگزار می‌شود.

همچنین این نمایشگاه از  ۱۱ تا ۲۷ شهریورماه  از ساعت ۱۰ تا ۱۶ به جز ایام تعطیل به صورت حضوری با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در نگارخانه پردیس باغ موزه هنر ایرانی به نشانی خیابان ولی عصر(عج)، بالاتر از پل پارک وی، خیابان شهید فیاضی، خیابان بوسنی و هرزگوین، خیابان دکتر حسابی برپا می‌شود.

نمایشگاه مجازی عکس تاریخی «شور شیدایی»

موزه عکسخانه شهر به مناسبت ماه محرم و ایام سوگواری امام سوم شیعیان حضرت امام حسین(ع)، نمایشگاه مجازی عکس تاریخی «شور شیدایی» را برپا کرده است.

این نمایشگاه شامل ۲۷ قطعه عکس از تصاویر هیات‌های عزاداری و دسته‌های سینه‌زنی بین سال‌های ۱۲۹۰ تا ۱۳۵۰ هجری شمسی است. تصاویر این مجموعه توسط عکاسان دوره قاجار و بعد از آن عکاسی شده است که در برخی موارد اطلاعات مناسبی از عکاسان موجود نیست.

نمایشگاه مجازی عکس تاریخی «شور شیدایی» تا ۲۷ شهریور به صورت روزانه یک قطعه عکس در صفحه اینستاگرام موزه عکسخانه شهر به نشانی  akskhaneh_shahr بارگذاری می‌شود.

نمایشگاه مجازی «کتیبه نقش با نقاشی‌های قهوه خانه‌ای»

فرهنگسرای گلستان نمایشگاه مجازی «کتیبه نقش» را با آثار منتخب نقاشی‌های قهوه خانه‌ای با همکاری گنجینه موزه ملک با روایت محرم و حماسه عاشورا در فضای مجازی برپا کرده است.

هدف از برپایی این نمایشگاه، آشنایی با پیشینه نقاشی قهوه خانه‌ای و سیر این هنر در ایران است، نمایشگاه «کتیبه نقش» با بیش از ۱۰ اثر منتخب از گنجینه موزه ملک در نشانی golestan.farhangsara  قابل دسترسی است.

نقاشی قهوه خانه‌ای درون‌مایه نقاشی‌های بسیاری با رویداد تاریخی عاشورا و حکایات شاهنامه است. مبدا این هنر، سنت قصه‌خوانی و مرثیه‌سرایی و تعزیه‌خوانی در ایران است.

این سبک از نقاشی با بازتابی اصیل و صادق از هنر هنرمندانی عاشق، تنها و دلسوخته ‌است که زیر سقف قهوه‌خانه‌ها در خلوت عارفانه تکیه‌ها و حسینیه‌ها حکایت پلیدی‌ها مظلومیت‌های از یاد رفته، روح و اندیشه آزادگانی که در جان و دل و خیال و باور مردم قرن‌های قرن، نسل به نسل، سینه به سینه گشته‌اند را پایدار و جاودان ساخته است.

نقاشی قهوه خانه‌ای اواخر دوران قاجار و اوایل دوران پهلوی همزمان با جنبش مشروطه ایران اوج گرفت و پس از آن طی دهه‌های ۱۳۲۰ و ۱۳۳۰، این شیوه  مورد استقبال و توجه هنرمندان مدرنیست ایرانی به ویژه اهالی مکتب سقاخانه قرار گرفت.

برگزاری نمایشگاه عکس «نگاهی دیگر» در فضای مجازی

فرهنگسرای مهر به مناسبت ماه محرم و ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و با هدف تبلیغ و ترویج فرهنگ و هنر دینی، آشنایی با عزاداری و آداب و رسوم اقوام ایرانی در این ماه، نمایشگاه عکس «نگاهی دیگر» را در فضای مجازی برگزار کرده است.

علاقه‌مندان برای اطلاع از برنامه‌های فرهنگی هنری منطقه ۱۹ می‌توانند به نشانی farhangsara_mehr مراجعه کنند.

نمایشگاه «روایت عشق» در بلوار کشاورز

سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، همزمان با ماه محرم و ایام عزای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) با همکاری حوزه هنری و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۶، نمایشگاه خیابانی پوستر «روایت عشق» را در بلوار کشاورز برپا کرده است.

در این نمایشگاه ۴۰ اثر برگزیده از سوگواره بین‌المللی هنر عاشورایی که سابقه برگزاری آن به ۱۲ سال می‌رسد، به نمایش درآمده است. ابعاد پوسترها ۲ متر در ۳ متر است و نمایشگاه تا پایان ماه صفر با آثار تازه به‌روز می‌شود.

مجید زارع، احسان مرادی، محمدرضا درویش، مسعود شکیبایی، مسلم علم‌زاده، حجت مجرد، محمدصابر شیخ‌رضایی، علیرضا بیت‌اللهی، محمدرضا ملاحسینی، ابوالفضل رنجبران، مرتضی رحمتی، احمد عزیزپور، پدرام فرخ‌نیا، حمید پورشریف، فریبا صفرآبادی، محمود بازدار، رباب فاضل، میثم نامدار، محمد مکاری چیان، مهرداد موسوی، مهدیه قاسمی، نرجس محمدلو، فاطمه خصوصی‌نیا هنرمندانی هستند که آثارشان در نمایشگاه به نمایش درآمده است.

همچنین در نمایشگاه «روایت عشق»، آثاری از  رحیمه همرنگ، محمدجواد زهادت، محمد تقی پور، دانیال فرخ، علیرضا پوراکبری، محمد بلوریان، محمد افشار، صدیقه کاشانی، حامد سهرابی، جواد صفری، فرهود مقدم، بیتا افخمی، سمیه خزاعی مسک، نوشین بیجاری، هادی معزی، محمد ربیعی، ابوالفضل خسروی، حسین کامیابی و بیتا اصغرزاده منصوری به نمایش گذاشته شده است.

این نمایشگاه در بلوار کشاورز، حد فاصل خیابان فلسطین تا خیابان عبدالله‌زاده برپاست.

برچسب‌ها باغ موزه هنر ایرانی فرهنگسرای مهر ماه محرم سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فرهنگسرای گلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: باغ موزه هنر ایرانی فرهنگسرای مهر ماه محرم سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فرهنگسرای گلستان باغ موزه هنر ایرانی فرهنگسرای مهر ماه محرم سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فرهنگسرای گلستان باغ موزه هنر ایرانی نمایشگاه مجازی قهوه خانه ای دوره قاجار ماه محرم تکیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۳۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ۵۹ شیء تاریخی از سوی یک خانواده ملایری به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا شد و پس از تعیین قدمت در مخزن‌های نگهداری و در موزه‌های استان در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

به گفته معصوم علیزاده این آثار تاریخی مربوط به دوره‌های پیش از تاریخ، تاریخی و دوره اسلامی است که پدر مسعود محبی، اهدا کننده این اشیاء، آنها را خریداری و در موزه شخصی نگهداری کرده است.

او همچنین گفت: این اشیاء قدیمی هم اکنون به رایگان در اختیار موزه‌های استان قرار گرفته است و با نام اهدا کننده در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • عکسی نایاب از شیوه حمل و نقل جنازه مردم در دوره قاجار
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • سامانه بازار کتاب تا پایان نمایشگاه سی‌وپنجم غیرفعال است
  • تصویری نایاب از شیوه حمل جنازه در دوره قاجار + عکس
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه سی‌وپنجم موقتا غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه کتاب موقتا غیرفعال است
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • اختلاف‌نظر درباره تصادف‌های پرماجرای تهران | نخستین قربانی؛ موسیقیدان مشهور یا روزنامه‌نگار معروف؟
  • با عشق به ایران در ارمنستان