Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@05:23:31 GMT

روایت حماسه کربلا با نقاشی ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۳۶۷۰۵

روایت حماسه کربلا با نقاشی ایرانی

چندی است نمایشگاه «نقاشی قهوه‌خانه»   با موضوع پرده‌های مذهبی با مضامین حماسه کربلا در نگارخانه مهرسان آغاز به کار کرده است.

مهدیه قمری/

 چندی است نمایشگاه «نقاشی قهوه‌خانه»   با موضوع پرده‌های مذهبی با مضامین حماسه کربلا در نگارخانه مهرسان آغاز به کار کرده است.

در این نمایشگاه ۲۴ اثر از هنرمندان  بنام و فعال نقاشی قهوه‌خانه‌ای همچون محمد مدبر، عباس بلوکی‌فر، حسن اسماعیل‌زاده، حسین همدانی، فتح‌الله قوللر، محمد فراهانی و علی‌اکبر لرنی است که توسط استاد جواد عقیلی، هنرمند پیشکسوت نقاشی قهوه‌خانه‌ای با هدف آشنایی مردم به‌ویژه جوانان با این هنر، گردآوری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواد عقیلی، نقاشی قهوه‌خانه‌ای را هنری کاملاً ایرانی دانست. وی گفت: نقاشی قهوه‌خانه‌ای نوعی نقاشی روایی رنگ روغن با مضامین رزمی، حماسی، مذهبی و شمایل است که براساس سنت‌های هنر مردمی و دینی و روایتگرانه توسط هنرمندانی چیره‌دست خلق و در قهوه‌خانه‌ها، تکایا و حسینیه‌ها ارائه می‌شد. این هنر در سال‌های اخیر با توجه به تعطیلی قهوه‌خانه‌ها امکان معرفی بیشتر به مردم را از دست داده؛ بنابراین برای معرفی بیشتر آن لازم است نمایشگاه‌های متعددی برگزار شود.

عقیلی در توضیح آثار به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه بیان کرد: همه آثار با تکنیک رنگ و روغن است، بازه زمانی این نمایشگاه از ۴۰ سال گذشته تاکنون است و تلاش شده آثار هنرمندان فعال و برجسته نقاشی قهوه‌خانه‌ای جمع‌آوری شود تا این هنر ایرانی در فضایی مناسب برای علاقه‌مندان به نمایش گذاشته شود. محور همه این آثار روایت‌های ائمه‌اطهار(ع)   از واقعه عاشورا و محرم است که با هنر نقاشی قهوه‌خانه‌ای تلفیق شده و زیبایی خاصی را در کنار پیام‌ها و مفاهیم مذهبی به مخاطب منتقل می‌کند.

این هنرمند پیشکسوت نقاشی قهوه‌خانه‌ای تبلیغ برای این هنر را در رسانه‌ها کم دانست و متذکر شد: تبلیغ کم درباره هنر نقاشی قهوه‌خانه‌ای سبب شده مردم شناختی نسبت به این هنر نداشته باشند و اگر جوانان به نقاشی علاقه‌مند هستند به جای پرداختن به نقاشی قهوه‌خانه‌ای به نقاشی مدرن که طراحی قوی و استانداردی ندارد، رو آورند. متأسفانه مسئولان هم در حوزه حمایت حرف‌های بسیاری گفته‌اند اما من عملی از آن‌ها در این حوزه ندیدم.

وی پیشنهاد داد: سازمان‌هایی همچون وزارت ارشاد باید برای احیا، آموزش و برگزاری نمایشگاه‌های هنری، بودجه‌ای را در نظر بگیرند که نمایشگاه‌ها را یا به صورت مجازی یا حضوری برگزار کنند. برگزاری این نمایشگاه‌ها می‌تواند به معرفی بیشتر نقاشی قهوه‌خانه‌ای کمک کند.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم در نقاشی قهوه‌خانه‌ای به سمت حرفه‌ای شدن پیش برویم باید علاوه بر اینکه طراحی قوی داشته باشیم و با تکنیک‌های مختلفی آشنا باشیم، مطالعاتی گسترده در حوزه روایت‌ها و داستان‌های مذهبی داشته باشیم.

به گفته عقیلی، می‌توان نقاشی قهوه‌خانه‌ای را در دانشگاه‌ها به عنوان یک رشته مستقل از نقاشی آموزش داد.

عقیلی علاوه بر اینکه از شاگردان محمدتقی شریعتی است، متولد سال ۱۳۱۵ شاگرد عباس بلوکی‌فر و دانش‌آموخته نزد هانیبال الخاص است.

گفتنی است؛ نمایشگاه «نقاشی قهوه‌خانه» از ٣ شهریور تا ١٠ مهر ٩٩ در نگارخانه پردیس فرهنگی هنری مهرسان واقع در میدان انقلاب، ابتدای کارگر شمالی، بالاتر از فرصت شیرازی، برپا شده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تصویر سازی عاشورا نقاشی قهوه خانه ای نمایشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۶۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، در این نمایشگاه که در نگارخانه مجمتع فرهنگی هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شده است  تعدادی از آثار استاد علی حافظ نسب و جمعی از هنرجویانش به نمایش گذاشته شده است.

استاد حافظ نسب از استادان برجسته هنر طراحی و نقاشی آذربایجان غربی هدف از برپایی این نمایشگاه را پاسداشت مقام معلم دانست و افزود : در این نمایشگاه 80 اثر نقاشی و طراحی از آثار25  هنرجو و شاکردش و همچنین تعدادی از آثارخودش  به نمایش گذاشته شده است .

 40 اثر از این آثار سیاه قلم و بقیه رنگ روغن هستند که در سبک رئال خلق شده اند .

طبیعت زیبای آذربایجان غربی در فصول مختلف ، جان بخشی به اشیا ، وجلوه ای از چهره هنرمندان برجسته و مشاهیر علمی ایران و جهان از مهمترین مضامین این آثار است .

استاد علی حافظ نسب از استادان برجسته نقاشی و طراحی در آذربایجان غربی است که تاکنون توانسته در این رشته بیش از 30 نفر را تربیت کند، تعداد ی از ازتربیت یافتگان مکتب این استاد اکنون به شغل مقدس معلمی هنر مشغول هستند .

این نمایشگاه به مدت 4 روز صبح و عصر برای بازدید عموم علاقه مندان در نگارخانه مجتمع فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوی واقع در بلوار شیخ نوایی دایر است.

 

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • حماسه وعده صادق بیش از عملیات‌های دیگر نیازمند روایت فتح است
  • حماسه «وعده صادق» روایت فتح می‌خواهد
  • حماسه وعده صادق باید در سطح جامعه روایت گری شود
  • حماسه وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است
  • جمع آوری ۶ قلم کالای غیر استاندارد در نمایشگاه بین‌المللی قزوین
  • فوت‌وفن پخت املت قهوه‌خانه‌های دربند
  • (ویدئو) فوت‌وفن پخت املت به سبک قهوه‌خانه‌های دربند
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان